sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Punch, surfings and Plato's symposium

Apuaaa aika menee niin nopeesti etten ees tajunnut etten oo kirjottanu mitaan tanne melkeen viiteen viikkoon. Mut nyt tartun harkaa sarvista ja paivitan vahan kuulumisia. Tastakin tulee siis pitkahko teksti eli papukaijamerkkeja taas jaossa niille, jotka jaksaa lukea kokonaan ;) Jouduin sitten ostamaan kokonaan uuden lapparin kun sen toisen kapistuksen korjaaminen olis maksanut kuitenkin sen verran, ettei se olis oikeen kannattanut kun tarvitsin muutenkin kotimaahankin kunnon koneen. Melkeen kylla itkettaa kun matkabudjetti joutu karsimaan sellasen kolauksen. Oottelen viela mun suomalaisen nappaimiston saapumista ja joudun kirjottelemaan ilman suomalaisia kirjaimia edelleen, pahoittelut siita vaikka tuskin ketaan nyt niin kovin haittaa.
Nyt oon siis jo ihan hyvin asettunut tanne; sain vihdoin viisumin, avasin pankkitilin, hankin pyoran, opettelin bussireitit ja otin lahiympariston haltuun yms. ekojen viikkojen aikana. Sain itseasiassa pyoran mun alakerran kamppikselta (siella asuukin muuten nyt 3 kundia, 2 intialaista Harry & Bronch ja aussilainen Chris) joka kylla sanoi ettei se toimi ihan kunnolla, mut kun lahdin ajelemaan silla yliopistolle tajusin ettei siina toimi kunnolla vaihteet EIKA jarrut ja satula oli ihan liian matala..lisaksi sain hieman nolostusta herattavan oranssin ”sporttisen” kyparan, jota taalla on pakko kayttaa kun muuten penalties apply. Niinpa siis paadyin nauramaan yksin aaneen itelleni keskella mun koulumatkaa kun tajusin etten voi pyorailla oikeen ylamakia enka alamakiakaan ja sotkin eteenpain polvet suussa, niinpa paatin ostaa uuden tarjouspyoran ja myyda sen sitten lahtiessa. Mutta kyparan pidin, koska jostain asioista pitaa tinkia ja saastaa valitettavasti  :D.
Kurssitkin on nyt vihdoin kunnossa, vaikka jouduinkin vaihtamaan viela yhden toiseen pari viikkoa sitten ja tietty siina uudessa kurssissa olikin sitten heti koe weekly readingseista, johon en tietenkaan ollut lukenut koska olin ilmottautunut kyseiselle kurssille 2h ennen, eli eka koe menikin sitten arvaamalla..eli hyvin alkoi taakin opinahjo taalla. Mut onneks se nyt ei ollut mikaan kovin iso juttu, kun toi oli joka viikkoinen weekly quiz johon ehdin sit valmistautua paremmin seuraavina viikoina. Mun valitsemista kursseista kolme neljasta on tosi mielenkiintoisen ja hyodyllisen oloisia, mut yhden suhteen mulla on vahan motivaatiovaikeuksia kun se on liian filosofinen mun makuun (luetaan mm. Platonia!), mut jos haluun taalta koko sivuaineen plakkariin niin mun on luettava myos toi kyseinen kurssi..Mitaan ihan ylitsepaasemattoman vaikeen olosia noi muut kurssit ei ole (tai no, katsotaan nyt miten paljon aikaa esim.esseiden kirjottamiseen kuluu..) mut hommaa on jotenkin yllattavan paljon, ainakin jos tekee ihan taysin tunnollisesti kaiken maaratyn ja kaikki lukemiset joka viikolle, mita ma en tietenkaan viela kertaakaan oo tehnyt..hupsista vaan, oli ehka vahan liian pitka loma kun nyt on vahan kaynnistymisvaikeuksia taas tahan ”arkeen”. Mutta toki haluun hoitaa kurssit lapi kunnialla kun tasta on nyt maksettukin (nimim. Vielakin katkera HY:n tarjoamista liian vahaisista vaihtopaikoista kaukomaihin).
Orientaatioviikolla olin siella Byron Bayn retkella. Lahdin vahan vasyneena matkaan kun edellisena iltana kavastiin kamppisten ja muutaman saksalaisen ja tanskalaisen tyton kanssa Surfersisssa yhden klubin ladies nightissa. Ei oltu kovin myohaan, mutta oli ihan kiva todeta etta taalla on monilla klubeilla tiistaisin ja torstaisin (ja joskus vloppuisinkin) naisille ilmaiset juomingit. Tosin usein esim.bissea ei saa tilata vaan vaihtoehtoja on vaan viinamikserit, jotka usein maistuu pelkalta mehulta/limulta. Menomatkalla Byroniin paastiin Currumbinin elainpuistossa taas rapsuttelemaan kenguruita ja koalia, mika oli ihan hauskaa mutta saa oli supersateinen meidan ekana paivana. Perille paastyamme Byronissa tehtiin isolla porukalla kavelyretki majakalle, josta paasi laskeutumaan portaita pitkin manneraussien itaisimpaan kohtaan. Paluumatkalla sielta alkoi sataa kuin esterin tiedatte kylla mista, ja kun paastiin takaisin hostellille oltiin aivan lapimarkia ja totaalijaassa. Mutta suihkun ja vaatteiden vaihdon jalkeen oltiinkin valmiita juhlimaan. Mentiin porukalla paikalliseen baariin jossa poydat oli rakennettukin tanssimista varten, eika kovin kauaa mennyt ennen kun melkeen koko baari helui innoissaan poydilla.
Seuraavissa kahdessa paivassa parasta oli surffitunti ja merikajakointi. Surffaaminen oli superhauskaa, mut tietty tosi vaikeeta ja hasardia ekaa kertaa, loysinkin muutamia tosi isoja mustelmia ja lihaskipuja itsestani sen jaljilta seuraavina paivina, mut just hyvaa liikuntaa! Aluks en tajunnu ollenkaan et mita mun kuuluis vedessa tehda mut muutamien surkeiden yritysten ja ohjaajan neuvojen jalkeen paasin lopputunnista jopa muutamaan otteeseen laudan paalle seisomaan. Kajakkiretkella tarkoitus oli bongailla delfiineja ja merikilppareita mut meita oli niin iso ryhma, etta veikkaisin et pelastytettiin kaikki elukat pakoon ja nain meressa vaan yhden evan, jonka tosiaankin toivon olleen delfiini eika hai...Vahan oltiin tietty katkeria kun kuultiin mita kaikkea muut ryhmat oli bonganneet, mutta onneks nain jo merikilppareita Gileilla ja delfiineja NZ:ssa eli ihan kauheen kateellinen ei tarvinnu olla J Ja saa oli kajakkiretkella taydellinen kun aurinko alko taas paistamaan ihanasti. Byronin retki oli kokonaisuudessaan aika hauska, mut mulla oli tietylla tavalla vahan vanha olo aina valilla, koska suurin osa porukasta oli esim. nuorehkoja jersey shore –henkisia jenkkeja, jotka oli mm. erittain innoissaan siita, etta olivat taalla vihdoin juomisiassa... Onneks kuitenkin tapasin myos enemman samanhenkisia ja samanikasia, tosi kivoja tyyppeja. Paluuiltana lahdettiin taas juhlimaan, koska mun kamppikset oli hankkineet mulle silla aikaa kun olin Byronissa lipun yliopiston beach partyihin, jotka pidettiin kampuksen Unibarissa. Oli hauskaa tavata taas uusia tyyppeja ja naureskella ihmisten asuille, jotkut oli nimittain vieny rantateeman astetta pidemmalle ja nahtiin mm.merenneidoiksi pukeutuneita kundeja ja merilevia.





Seuraavana vloppuna mun kamppiksen Charlotten saksalaiset tutut, jotka opiskelee Sunshine Coastilla tuli meille pariksi yoksi majoittumaan, koska Coolangattassa (n.1h bussimatka taalta rannikkoa pitkin) oli meneillaan Gold Coastin Quiksilver & Roxy –Pro surffikisat, joita ne halusi menna katsomaan.  Lahettiin poikien mukana seuraavana paivana bussilla kattelemaan mita surffikisoissa oikeen tapahtuu. Oli just hauskaa ja Coolangattassa oli tosi kaunis ranta, mut ilma oli harmi vaan tosi sateinen taas ja aallot aika pienia ammattilaisten mittakaavassa, mika tarkotti et sina paivana oli naisten vuoro surffata (kauheeta et miehet osaa sit vissiin paremmin ;). Mut bongattiin hyvia naissurffareita maailmanmestari mukaanlukien mika oli aika siistia. Mentiin kuitenkin uudestaan  myos seuraavana paivana Charlotten kanssa kahestaan, koska ilma oli niin ihanan aurinkoinen ja aallot isommat ja haluttiin yllattaen nahda myos miessurffareita, mika kovasti nauratti meidan muita kavereita jostain syysta..:D Oli kyl hyva etta lahettiin koska oli kivaa naha surffikisat myos hyvassa saassa; kunnon festarihenki, sadoittain ihmisia seiso vedessa melkeen surffiaalloissa saakka hurraamassa ja musa soi. Kaljatelttakin loytyi, mika aiheutti mussa lievaa suomen kesa ja festarit –ikavointia.






Seuraavalla viikolla pitikin sitten alkaa jossain maarin jo opiskelemaankin, mutta onneks mulla on luentoja ja tutorialeita vaan ma, ti ja ke, joten onnekkaasti pitkat viikonloput jeee! Heti kylla huomaa, kun paatin etten tee taalla tyota opintojen ohella, etta opiskelun lisaksi vapaa-aikaa on ihan eri mittakaavassa ja stressattavia asioita huomattavasti vahemman..Voispa elaa nain Suomessakin, mutta eipa taida olla varaa. Kyseisella viikolla paasin mukaan neljan muun suomalaisen saunailtaan. Oli ihan huippua paasta saunomaan pitkasta aikaa, vaikka puitteet olikin vahan erilaiset kun kotimaassa; sauna oli Surfersissa suomalaistyttojen pilvenpiirtajassa sijaitsevan kampan alakerroksessa ja vilvoittelu tapahtui kahdessa eri uima-altaassa jarven, lumihangen tai avannon sijaan. Siella oli ihkaoikea suomalainen saunakiuas, jonka ylapuolelle oli tosin kiinnitetty kyltti, jossa sanottiin ettei kiukaalle saisi heittaa vetta, koska sen ”elementit saattavat kulua”. Onneks me kuitenkin tiedettiin paremmin ja saatiin sauna kuumaksi :D. Saman viikon perjantaina kaytiin samojen suomalaistyttojen grillibileissa ja yksien ruotsalaisten illanistujaisissa (kylla, taalla on tosiaan paljon skandinaaveja), josta jatkettiin Surfersin yoelamaan. En oo oikeen viela paattanyt tykkaanko Surfersin yoelamasta vai en, suurin osa klubeista muistuttaa melkeen seduloita ja on melko pinnallisia. Tytot pukeuttuu niin pieniin vaatteisiin etta huhheijaa ja kundit kavelee kuin meloonit kainaloissa, mut toisaalta se on niin overia et se on melkeen hauskaa. Mut mulla on kylla missio meneillaan loytaa vahan rennompiakin baareja taalta.
Seuraavana viikonloppuna kaytiin Australia Zoossa ja Brisbanessa Charlotten, Nicolinen ja Sarahin kanssa. Australia Zoo reissu oli vahan koominen, koska ensinnakin meidan matkustus sinne kesti julkisilla 5,5h. Oltiin kylla katsottu netista yhteydet, joilla meidan olisi pitanyt odotuksineen paasta perille kolmessa tunnissa, mutta nyt sen lisaksi etta jouduttiin ottamaan 2 bussia ja 3 junaa, jouduttiin esim. odottelemaan yhdella valietapilla tunti ennen kuin paastiin jatkamaan matkaa. Toiseksi ilma oli ihan uskomattoman paska. Sadetta oli kylla luvattu, mutta sen sijaan etta sade olisi tullut kuuroissa, satoikin koko paivan yhtajaksoisesti ja PALJON. Oltiin kuitenkin niin itsepaisia, etta mentiin elaintarhaan kun oltiin kerran paatetty menevamme ja siella saatiin sitten kahlata nilkkoja myoten vedessa. Enaa en ihmettele miten Queenslandissa voi tulvia niin vaarallisesti...Meni kylla vahan rahat hukkaan tollasessa saassa elaintarhassa, mutta pitihan nyt Steve Irwinin koti kayda tsekkaamassa. Bongattiin muuten Irwinin perhe lahjatavarapuodissa. On kylla vahan hammentavaa, miten perheen lapsistakin on tehty taalla supertahtia. Myynnissa oli ties mita Irwinin lasten mukaan nimettya rihkamaa ja vaatemallistoa, puhumattakaan vaimosta. On kyl tosi surullista ettei krokotiilimies itse paase enaa vetamaan showta siella. Paastiin Gold Coastille takaisin onneksi shuttlebussilla, joka maksoi vahan enemman mutta oli ihanan helppo vaihtoehto ja kuski oli niin sydammellinen, etta heitti meidat ihan kotioven eteen saakka perille kun oltiin niin lapimarkia ja paleltiin.
Brisbane oli tosi kiva nahda sunnuntaina, mutta ilma oli edelleen niin sateinen ettei tehty oikeestaan mitaan kovin ihmeellista, kierrettiin kauppoja ja kahviteltiin. Talla viikolla oon lukenut ja tehnyt vahan enemman, eli edes vahan, kouluhommia, mut auringon paiste ja kuumuus on tulleet takaisin eli houkutus lahtee rannalle tai makoilla poolilla on ollut suuri.. Pari viikkoa sitten paikallisella yliopistoliikunnalla oli ilmaisia tutustumistunteja ja kavin pitkasta aikaa bodypumpissa ja attackissa. Oli just hauskaa seurata ohjaajia kun ne oli niin innoissaan taalla ("Go team! Think about those sexy arms!') ja muutenkin paasta liikkumaan kotoisalla tavalla. Tuli kylla taas paikat melko kipeiksi pumpista kun mun lihakset on suurinpiirtein surkastunu lomaillessa..Mut en kylla jasenyytta aio ostaa kun on niin uskomattoman kallis tarjontaan, tiloihin, etuihin yms. nahden enka muutenkaan malta taalla harrastaa sisaliikuntaa, keskityn mieluumin pyorailyyn ja surffaukseen (eli meressa rapikoimiseen:). Ollaan myos kayty pari kertaa leffassa taalla (lahikauppakeskuksessa on leffateatteri) ja pidetty paljon koti-leffailtoja, kun se on niin helppo ja halpa tapa viettaa iltaa. Sarah asuu lahella meita niin on ollut aika katevaa vaan kavella puolin tai toisin jonkun luo katsomaan leffaa jos ei muuta ihmeellisempaa jaksa tehda.




Tana perjantaina paasin syopottelemaan suomalaistyttojen, Lauran ja Jaanan, ja niiden ruotsalaisten ja saksalaisen kaverien kanssa italialaiseen ravintolaan, jossa on iltaisin tarjous, etta voi syoda kymmenella dollarilla niin paljon pizzaa ja pastaa kuin haluaa, paratiisi siis! :P (Lampimat terkut FC:lle, tiedan etta olisitte arvostaneet!) Oli tosi kiva menna ulos syomaan pitkasta aikaa, oon nimittain vahan kyllastynyt jo mun omiin budjettipoperoihin.. Eilen olin tupari-allasbileissa, joissa oli tosi kiva taas tavata uusia tyyppeja. Tana viikonloppuna hankin myos vihdoin oman surffilaudan! Oon superinnoissani, mut ekat surffaukset ei olleet niin menestyksekkaat. Toissapaivana aallot oli liian isot ja rikkoutui liian matalalle, eika uskallettu tai haluttu lahtea syvemmalle heti ja eilen aallot taas oli sellasta sekamelskaa ja imu niin voimakas ettei paasty taaskaan kunnolla kokeilemaan. Meren voima (niinkun Minna asian ilmaisis :D) oli kyl silti sellanen et onnistuin saamaan pari mustelmaa ja turvonneen keskisormen vaikken paassytkaan ees kunnolla yrittamaan, hahha. Pitaa varmaan lahtea bussilla paremmille surffausrannoille tassa joku viikonloppu. Mutta tammosta talta eraa, ma yritan jatkossa paivittaa vahan useahkommin..:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti