sunnuntai 30. tammikuuta 2011

11.12.2010


Lennettiin Hki- Brysseli n.2,5h- Abu Dhabi n.7h- Sydney n.14h. Matka meni päällisin puolin tosi hyvin: vaihtolentojen portit löyty helposti, rajamuodollisuudet hoitui kivasti kaikkialla ja kaikkien rinkat saapu onnellisesti ehjinä ja vain vähän pengottuina Sydneyn matkatavarahihnalle. Matka oli vaan aivan h*lvetilisen rankka ja varsinkin 14 h osuus Abu Dhabista Aussien itärannikolle oli aikamoinen sirkus, koska kone oli täynnä kiljuvia lapsia. Keskimmäisellä lennolla mulla oli myös ”lievää” matkapahoinvointia...Etihad Airways oli luksusta, mutta sinänsä myös aika mielenkiintoinen kokemus vieressä istuvan arabinaisen kommenttejen (”coouuuld, siiitbeelts”) ja ruuduissa tasaisin väliajoin vilkkuvan mekka-kompassin ansiosta, joka ilmoitti  täsmällisesti missä suunnassa mekka milloinkin sijaitsee lentokoneeseen nähden. Onneks meillä oli koko matkan erittäin onnistunutta läppää, joka tallentui harmi kyllä videokameralle...sossuäidit Janika ja Reetta on kova juttu.

Saavuttiin Sydneyyn ja fiilis oli aika epätodellinen kun astuttiin ulos lentokentältä -raikasta ilmaa (tosin vähän viemärinhajua myös) ekaa kertaa pariin vuorokauteen, mieletön väsymys ja kostean lämmin ilmasto. Päästiin hostellille pienen säädön jälkeen shuttlebussilla ja saatiin oma neljän hengen dormi, jossa päästiin onneks nukkumaan rauhassa jetlagia pois viisi ekaa aussiyötä. Oltiin keskustassa Wake Up! -hostellissa, joka oli aikalailla sellanen eurooppalaisten reppureissaajien biletyspaikka / pehmeä lasku maailmalle / working holidaylle. No, ainakin siellä toimi kaikki ja saatiin ihan hyvää aamiasta, harbour cruiset, aussiliittymät ja nettiaikaa sisältyen hostellin hintaan.

Sydneyssä nähtiin  meidän ihana (tosin lievästi alkoholisoitunut:) paikallisopas Matsku, mikä oli ihan mahtavaa pitkästä aikaa. Matsku vei meiät heti ekana iltapäivänä oopperatalolle, jossa taisteltiin nukahtamista vastaan. Taidettiin sitten vähän nukahdellakin kahviloihin ja oopperatalon portaille, portaat kun oli niin mukavan lämpimät auringonpaisteesta:) Seuraavina päivinä kierrettiin perusnähtävyydet ja oltiin pari päivää biitsillä. Varsinkin Bondi beach ja sen ympärillä oleva alue oli ihana, voi olla että mun fiiliksiin vaikutti tosin se, että bondi oli eka ranta joka nähtiin suoraan Suomen talvesta päästyämme. 

Keskiviikkona oltiin käymässä Matskun kämpillä, joka sillä oli viel pari päivää Macquarie Universityn villagessa. Sieltä täytyy mainita ekat kunnon kosketukset Aussien wild lifeen, koska takapihalla oli lampi täynnä elämää. Linnut oli TODELLA äänekkäitä ja kuulosti lampaan määkinältä / vauvan huudolta tai joltain siltä väliltä. Lisäks kaikennäkösii bugeja vaan lenteli kattolamppuihin ja kiipes seinillä. Lovely. Mut meillä oli hauska, tosin melko väsynyt, ilta tortillojen ja livemusan parissa.

Matsku näytti meille Manly biitsin vieressä olevan Shelly beachin, joka oli suojaisampi, pienempi ja ainakin mun silmissä lähestulkoon paratiisirantaa lähentelevä elämys. Grillattiin omat dinnerit rannalla auringonpaisteessa ja ryypiskeltiin goonia, aussien halvinta tonkkaviiniä erittäin onnellisina palmunkatveessa. Meidän vieressä hengaili paikallinen aussiseurue juhlien pikkujouluja tonttulakit päässä...tuntuu kyllä todella kummalliselta et nyt on joulukuu! Tääl on kyl mauttomimpia joulukoristeita ikinä, kaikennäköstä krääsää vaan roikkuu ovista ja ikkunoista. Ainakin yks tietty joulupukin kuvatus rantahuvilan ikkunassa Manlyn ja Shellyn välissä oli aika vaikuttava näky. Tosin myöhemmin opittiin, että se oli aika pientä verrattuna joihinkin muihin joulukoristeltuihin talo ja piha yhdistelmiin täällä...

Perjantaina jätettiin Sydney ja lähettiin kauan odotetulle road tripille. Haettiin meidän vuokra-auto Mascotista ja Matskun kamat university villagesta ja tietenkin jo heti matkalla sinne eksyttiin tieltä, joka olis kiertänyt keskustan ja ajauduttiin suoraan Sydneyn ytimeen. Vasemmanpuoleinen liikenne yhdistettynä auto- ja ihmisvilinään ja harbour bridgen moniin kaistoihin oli aika kuumottava yhdistelmä. Onneks mä en oo kuski. Tilanteesta oppineina haetttiin kauppakeskuksesta vanha kunnon tom tom. Perus reppumatkailua kun ostellaan vaan jotain uusinta elektroniikkaa täällä...mut ainakin lyödettiin seuraavaan paikkaan eli Blue Mountainsille erittäin vaivatta.

Täällä ollaan nyt Blue Mountaisien Katoombassa. Aika söpö paikka, uskonnollinen pikkukylä, joka on täynnä hellyyttäviä pikkutaloja, joiden pihassa kukkapuskia ja pikku pikku postilaatikoita. Vähän on kyllä myös intensiivistä, että joka toinen talo on kirkko ja ”God gave his only son” -paatosta on vähän joka seinässä. Mut maisemat on häikäisevät tuolla vuoristossa. Tänään oltiin siellä metsässä bushwalkilla, nähtiin vesiputouksia, the three sisters vuoret ja maailman jyrkin junarata, jossa tuli ehkä vähän kiljuttua... Huomenna nokka kohti Batesman Bayta, jossa voin ehkä kokeilla surffia ekan kerran ja paijata babyvompatteja. JEE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti