sunnuntai 30. tammikuuta 2011

25.12.2010

Jatkettiin matkaa Great Ocean Roadille, jossa jäätiin yhdeksi yöksi Port Cambelliin, toiseksi Apollo Bayhin ja kolmanneksi Torquayyn. Upeita maisemia, kaunis meri ja mutkitteleva tie. Poikettiin vähän reitiltä ja sivutien eukalyptuspuista löydettiin paljon villikoalakarhuja. Kengujakin bongattiin taas. Suloisia! Onneks ei ajettu yhdenkään kengurun, vompatin tai koalan yli, koska jokaisen roadkillin näkeminen tienvarrella on edelleen tosi sydäntäsärkevää :( Pysähdyspaikoista tykkäsin varsinkin Torquaysta, joka on melko pieni (joku 8000 asukasta) mut kunnon surffikaupunki. Siellä päästiin taas rannalle, mutta ei vieläkään ehditty surffaamaan, vaikka siellä olis ollu yksi maailman parhaimmiksi listatuista surffirannoista. Vähän jäi harmittamaan, mutta eiköhän surffia tässä vielä ehdi opettelemaan. Mieleen sieltä jäivät myös tähän saakka tunnelmaltaan paras hostelli (Bells beach surf lodge), mahtavat iltagrillailut, ainoan aukiolevan pubin open mic night ja jatkot jonkun paikallisen rikkaiden vanhempien biitsihuvilassa, johon lopulta päätyivät varmaankin kaikki hereille olevat Torquaylaiset vauvasta vaariin, mikä tosin ei ihan hirveän isoa ihmismassaa niin pienessä paikassa tarkottanut. Oli ihan mukiinmenevää istuskella rantahuvilan terdellä juomassa coronaa, kuunnella bongorumpuja ja kitaraa (serenadi Reetalle;) ja etsiskellä tähtitaivaalta Southern Crossia.

23. pvä saavuttiin Melbourneen ja palautettiin auto. Oltiin päätetty juhlistaa joulua jo 23.pvä, koska se oli ainut päivä, jolloin meillä oli varaa mennä Jamie Oliverin ravintolaan syömään. Jouluaatto- ja joulupvämenut olis olleet jo liian kalliita ja haluttiin tehä kuitenkin joulun kunniaksi jotain fancyä. Pähkäiltiin siis hetki, että onko meillä tarpeeksi puhtaita, siistejä ja vähemmän reissussa nuhraantuneita vaatteita ja sitten käytiin syömässä ihanaa ruokaa ja juomassa ihanaa juomaa, joista kuitenkin maksettiin itsemme kipeäksi, mutta makuelämys oli uhrauksen arvosta :P Kilot vaan kertyy..terkkuja Antille että pottukin on jo entistä potumpi :D

Jouluaattona kierreltiin St. Kildassa, jossa meidän hostelli on, vähän keskustassa, rannalla ja vintagepuodeissa, käytiin rooftop baarissa bissellä ja syötiin meidän hostellin kattoterdellä omia purkkiruoka”tapaksia”. Joulua ei siis tänä vuonna tullut riisipuuroaamiaisineen, mutta joulupäivänä päästiin kuuntelemaan holy nightia yms. muita joululauluja ja syömään hostellinpitäjien tekemää kanaa, kinkkua ja perunamuusia yhdessä muiden hostelliasukeiden kanssa. Yleinen meininki oli aika bilepainotteinen ja riehakas, mut itse olin tullut aattoyönä kipeeksi, mikä on hidastanut aikalailla mun joulunjuhlintaa. Tänään aterian jälkeen oon vaan lähinnä nukkunut, mikä on kyllä aika vaikeeta tässä hostellissa (Coffee Palace) ees yöllä, koska hostelli on täynnä lähinnä eurooppalaisia känniääliöitä ja musa soi täysillä yötä päivää. Minkäänlaista hiljaisuusaikaahan täällä ei ole, vaan hostellinpitäjänuoret vaan lähinnä lietsoo porukkaa reivaamaan läpi yön soittamalla respassa musaa non stop, mikä aikalailla pistää suoraan sanoen v*tuttamaan näin kuumeessa jouluna. Toivotaan siis pikaista paranemista!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti